JazznJazz... Jazzcafé voor, uit en in de regio

“Jazznjazz is een organisatie die ontstaan is uit liefde voor de jazzmuziek. Wij willen graag een podium bieden voor jazzmusici. Deze live optredens zijn toegankelijk voor een breed publiek. Jazz voor liefhebbers en voor mensen die willen genieten van de intieme sfeer die er ontstaat.

De optredens vinden zowel plaats in cafe tapperij de Kansas als ook in de Schouwburg Cuijk.Grote namen uit de jazz scenen hebben ons podium al betreden, zoals o.a. Ben van den Dungen, Eric Vloeimans, Benjamin Herman, Teus Nobel en Rik Mol.Ook dit seizoen hebben we weer een indrukwekkend programmering.
Hopelijk zien we u bij één of meerdere optredens”

 

Ramón Valle Trio

Cubaanse piano sensatie

 
Two decades anniversary tour
De tour van Ramón Valle staat in het teken van het feit dat ie 20 jaar geleden Cuba verruilde voor Nederland.
Ramón Valle is klassiek afgestudeerd aan het conservatorium van Havana [Cuba] en heeft een enorme liefde voor de jazz muziek. De mix van deze twee elementen samen met zijn Cubaanse roots maken dat de muziek van Ramón Valle authentiek en uniek is.
Het uit Cuba afkomstige jazz trio speelt over de hele wereld op diverse grote festivals. (North Sea Jazz, Capetown Jazz fest, Melbourne jazz fest, London Jazz fest, etc.)
De optredens zitten altijd vol met passie, gevoeligheden en interactie met het publiek. Dit, in combinatie met Ramón’s charismatische podium presentatie, beloofd het weer een onvergetelijke avond te worden.
Naast Ramón Valle op piano bestaat de begeleiding uit Omar Rodriguez Calvo op contrabas en Liber Torriente op drums.

www.ramonvallemusic.com

Programma JazznJazz

Klik op de namen voor meer informatie

datum voorstelling locatie  aanvang entree 
17 sep 2017 JAmZZ Collective feat. Martin Verdonk Kansas 16:00 € 5,00
11 okt 2017 Ramón Valle Trio  BESTEL Schouwburg 20:15 € 17,50
05 nov 2017 Marit van der Lei Nextet  BESTEL Schouwburg 15:30 € 15,00
26 nov 2017 JAmZZ Collective feat. Martin Fondse Kansas 16:00 € 5,00
03 dec 2017 Michiel Borstlap “Velvet”  BESTEL Schouwburg 15:30 € 20,00
14 jan 2018 LOUIS! “What A Wonderful World”  BESTEL Schouwburg 15:30 € 17,50
28 jan 2018 JAmZZ Collective feat. Rik Mol Kansas 16:00 € 5,00
15 apr 2018 JAmZZ Collective feat. Peter Tiehuis Kansas 16:00 € 5,00
29 apr 2018 Jerôme Hol Trio  BESTEL Schouwburg 15:30 € 15,00

Komende artiesten

Portfolio Item
Portfolio Item
Portfolio Item
Portfolio Item
Portfolio Item
Portfolio Item
Portfolio Item
Portfolio Item
Portfolio Item

Word Vriend van Jazznjazz

Door de jazzconcerten in de Kansas te bezoeken steun je ons initiatief. Er is nu ook een extra mogelijkheid om Jazznjazz te steunen, nl. door ‘Vriend van Jazznjazz’ te worden. Als vriend draag je Jazznjazz een warm hart toe en help je mee om dit mogelijk te blijven maken. Je kunt al vriend worden met een donatie van minimaal € 20,- per jaar. Je kunt dit bedrag overmaken t.n.v. van Stichting Jazznjazz, rekeningnummer NL43RABO0382339428, o.v.v. ‘Vriend Jazznjazz’.
Met dank aan onze hoofdsponsor

Inpladi bv

Eric Vloeimans:

Eric VloeimansEen goed muzikaal gesprek verrijkt je leven. Muziek is een van die pijlers waarvan ik heel gelukkig word. Het delen van muzikaal gedachtegoed is het mooiste dat er is. Daarvoor moet je goed in je lijf zitten, goed voor jezelf zorgen. Wanneer je opgeruimd van geest bent en met de juiste dingen bezig bent die je optimaal laten functioneren, dan ben je goed voor jezelf en kun je goed zijn voor een ander. En de ander is dan weer goed voor jou en daar reageert het publiek weer op. Het is een cirkel van schoonheid en chemie en die zorgt ervoor dat muziek, jazz leeft. [Jazzism nr. 7 - 2013]

Teus Nobel:

Teus NobelJazz leeft, omdat jazz ‚ het leven viert. Het leven in zijn complexiteit, pracht, absurditeit, geluk, boosheid, seksualiteit …. Jazz verbindt en verenigt; het draait om een flow die je niet per se hoeft te begrijpen om hem te kunnen voelen. De power en overtuiging waarmee een artiest als Christian Scott zijn muzikale verhaal predikt, overstijgt namelijk het analytisch vermogen. Het meesterschap van Chris Potter, het inlevingsvermogen van Eric Vloeimans: als jazzmusici het leven zo blijven beschrijven, zal jazz nooit overlijden. [Jazzism nr. 7 - 2013]

Marzio Scholten:

Marzio ScholtenOf jazz leeft? Misschien moeten we het breder trekken. De term ‘jazz’ is lichtelijk misleidend, omdat het vaak helaas enkel in verband gebracht wordt met jazz uit de jaren veertig, vijftig en zestig. Jazz is gegroeid. Het beweegt en blijft dat doen. Jazz staat voor mij voor improvisatie, creativiteit en een open mind. Als je deze criteria hanteert, is sommige pop, hiphop, elektronische muziek of indierock veel meer jazz dan wat onder ‘echte’ jazz wordt verstaan. Alleen daarom al zal de jazzgeest altijd blijven bestaan. In welke vorm dan ook en in welke vorm dan ook en in welke genre dan ook. Natuurlijk leeft jazz, maar nog veel belangrijker: muziek leeft. [Jazzism nr. 7 - 2013]


Fotografie

Nico van Ast
Patrick Bongartz

 

Locatie

Café-Tapperij Kansas
Kerkstraat 7, 5431 DS Cuijk
tel. 0485-313994

Schouwburg Cuijk
Grotestraat 62, 5431 DL Cuijk
tel. 0485-314344

Links

Inpladi, bureau voor idee en creatie
https://www.inpladi.nl/

Café-Tapperij Kansas
http://www.cafekansas.nl/

Schouwburg Cuijk
https://schouwburgcuijk.nl/

Patrick Bongartz fotografie
http://patrickbongartz.nl/

VastGrafisch drukwerk organisatie
http://www.vastgrafisch.nl/