the Preacherman

Blue

The Preacher Men is een Hammond jazz trio bestaande uit Efraïm Trujillo op saxofoon, Rob Mostert op het indrukwekkende Hammond B3 organ en Chris Strik op drums. 

Deze drie topmuzikanten delen de liefde voor de klassieke sax, drums & hammond trio's uit de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw. Ieder voor zich hebben ze hun sporen in binnen- en buitenland verdiend. 

Gospeljazz.
In 2015 besloten ze hun krachten te bundelen en zich als The Preacher Men vol overtuiging te storten op het evangelie van de gospeljazz. Het debuutalbum ‘Preaching Out Loud’ (2016) werd door de critici zeer goed ontvangen en na een periode van uitputtend toeren langs festivals, theaters en jazzclubs, keerde het trio terug in de studio voor de opnames van hun tweede album: ‘Blue’ (september 2018).

Het album 'Blue', waarvan de titel refereert aan de bekende gemoedstoestand maar ook aan de muziekstijl, bevat negen ‘groovy-blue’ songs waarvan zeven nieuwe composities van de hand van saxofonist Efraim Trujillo. 

Rokerige jazzclubs.
In gruizige, diep-groovende Hammondklanken en scheurende saxofoonkreten vertellen The Preacher Men overtuigend hun muzikale verhaal dat terugvoert naar de tijd van Blue Note en Verve, de tijd van helden als Jimmy Smith, Jimmy McGriff, Lou Donaldson & Stanley Turrentine.
De tijd van rokerige jazzclubs in Chicago en New York.

In de pers.
'The Preacher Men sleuren je gewoon de swing in' | Jazz Nu 

'The Preacher Men is een nieuw supertrio' | Jazzism

 

 

Locatie

Schouwburg Cuijk - Kleine Zaal

Prijs

€ 18,50